Startsidan      Kontakta mig     

mongo

i brist på annat så lägger jag upp bilder på min kisse, så underbara sovställningar! Han se lagomt nöjd ut haha



en trött sofia som skriver..

Jag känner mig som en klubbad säl och har faktiskt gjort det hela dagen. Var hos madde igår och var hemma typ 1. Gick upp 6.30 imorse och släppte ut eliten, sen låg jag på soffan och slöa tills klockan blev 8 då jag anmälde till umåker. Halv sov lite mera tills klockan blev 9, gjorde mig färdig för att åka iväg till stallet.

Halv elva var jag och elit ute + resten av gänget som var med idag, vi var typ 6st. Började med att vi skulle köra en konbana 2 gånger, det gick ut på att man skulle köra en gång och sen på den andra gången så skulle man köra typ lika fort som första gången, den som körde närmast sin första tid vann.

Tycker att elit va riktigt duktig, han förvånade mig. Trodde han skulle bli liten å ängslig då han var tvungen att skiljas ifrån dom andra hästarna men det blev han inte. Han va lugn bara, klarade konbanan galant och rev ingenting.

I den andra grenen så skulle man köra 1000m på en viss tid, det gick inte så bra. Elit blev rädd för att det skvätte grus mot korgen på rockarden då han sprang fort, och då stack han iväg men det blev ingen lång åktur för jag han att rädda det ganska fort. Körde ett till varv och då va han ganska lugn trotts att det skvätte litegrann.
lill mesen min<3

I den tredje grenen så var vi på körplanen i huvudlag å grimskaft bara, vi skulle springa en konbana på tid med hästarna. På banan var ett litet hinder och slalomkoner. Var säker på att elit skulle vägra vid hindret och inte fatta någonting med tanke på att han aldrig hoppat förut, men vet ni vad han gjorde? Han valde att springa rakt igenom det, haha det va så himla fult. Va lite andra grenar utan hästarna oxå, typ hästskokastning, uppskatta vikter, sätta ihop ett huvudlag, och en gren då en skulle va kusk och en skulle va häst å va blind. Såå jag är helt utmattad som ni kanske förstår. Men de ha varit kul, och nyttigt för min lilla kung! Såg faktiskt ut som att han tyckte det var roligt med konbanorna. Är hel nöjd!


gammbild<3

sen uppdatering

oj, ser nu att jag inte uppdaterat på 3 dagar, men ni är ju van! Helgen har varit helt perfekt. I fredags var jag,robin,forsman och madde på vintergatan hos en kompis där vi festa jääärnet. De va riktigt kul, måste göras om helt klart. Robin, forsman och madde sov hos mig då. På lördagen så chilla vi hemma hos mig, sen for vi till stan å åt kebab! Vi hann en mini sväng på stan och robin köpte en mobilhållare och en laddare, han ha köpt iphone 4s den jäveln! Inte alls avundsjuk nej nej!
På dagen så körde jag min underbara pälskling, gick fint de. Körde intervaller, snabbaste 500m gick på 1.08, alltså 2.16 tempo! Frågan är ju om han kan hålla ett sånnt tempo nästa söndag, men det skulle inte förvåna mig om han klarar det för han är ju bara så himla bäst! Himla pärla till ponny jag har.
Efter det lyckade intervallpasset så gjorde man kväll i stallet och sen for man hem, duschade,åt middag sen bar det iväg till stan med robin. Körde lite folk och sen for vi hem till underbara sidensjö och mös där! Och idag har det varit väldigt lugnt, myst hos robin och sen jobbat å nattat elitpluttn!

Nu i veckan blire hög aktivitet, blir en hel del skolgöra och stallsysslor. Kommer inte få en lugn stund alls, men slipper bli rastlös iallafall. Imorgon ska jag vara med på "mix trav" som travskolan håller i, man ska typ trävla i olika grenar (typ köra konbana på tid och sånnt) Tänkte att jag kunde va med för elits skull!



:)

Shit vad trött jag är just nu, ha inte gjort så speciellt ansträngande saker men jag är ändå jätte trött! For till nordingrå och hämta min rockard. Nordingrå är verkligen långt ut i ingenstans, iallafall hästgården vi var till. Snacka om ett underbart ställe, blev typ kär! Stallet va så jävla fint alltså, typ mitt dröm stall! Va sådär gammeldags amerikansk stil, typ vackert och fräscht! Jabaaa åååh, vill bo här!

Efter vi fixat vagnen så for jag ut med elit, de gick bra idag faktiskt. Han ville fara iväg, men det var ju helt förståerligt, när hästar kommer bakifrån så brukar dom vilja hänga på. Men jag hann att rädda det fort så det blev inga åkturer idag inte, hehe! Och han va som en vanlig 4 åring idag, tittig och lite skraj för vissa saker men inte mer än så. Blev så förvånad då han inte reagera på fågeln som for rakt upp ur diket, men spöket i gräset va typ farligt? Knäpp häst! <3 Nu ska jag göra klart en skriv uppgift, kommer att gå till skolan imorgon!


gammal bild på min fjant <3

Täcken!

Vintern börjar ju närma sig, och de betyder ju att de tjockare täckena åker på! Måste införskaffa ett stalltäcke åt lillen min.

1.


2.



3.

4.

5.

Snygga täcken från http://www.stromsbergsgard.se/ Vilket täcke gillar ni bäst? Har lite beslutsångest :)

plöögg!

Sitter och tar det lugnt just nu, ha suttit med fysiken typ hela dagen. Känns bra för jag är snart ikapp där, matten ska jag ta tag i på lovet. Så nu ska jag ta det lugnt ett tag å sen köra vidare lite med kemin. Ja e verrrsta pluggisen jaooo. Men de gillar niii ;)


plugg

Sitter och pluggar för fulla muggar, ha planerat att hela dagen ska gå åt till plugg. Ha en hel del att ta igen och det skulle va så jävla skönt att få vara ikapp! Bara det skulle göra att jag mår mycket bättre, för det är just det som stressar mig.

Sen att elit har sånna problem gör det inte bättre. Vi har inte riktigt hittat varandra än, det är som att han inte förstår att jag faktiskt sitter bakom honom och är där, han är så rädd för allting och kan inte känna sig trygg alls. Och jag menar att han verkligen blir rädd för allt, som igår då dom hade harvat konstigt på rakbanan så att det var typ små ojämnheter i sanden så stanna han upp direkt. Han kan stanna upp för en liten skithög på backen. Det känns som att vi gör både framsteg och får bakslag. Jag sitter och pratar med honom hela tiden bara för att få han lugn. När han sticker så får jag alltid stopp på han, det är som att han stannar själv ibland, som att han fattar att han måste stanna. Han är ju världens goaste och verkligen inte elak, men han är så otrygg i sig själv. Visst, han är bara en bäbis så det finns fortfarande hopp för att han mognar på sig. Nä vi ska ändra på träningen och köra lite hårdare, han har för mycket i huvudet just nu. Älskade ponny<3


Nu ska jag äta lunch och sen plugga mer!

ååååh :@

Blööh vilken dag alltså. Jag var så förbannad imorse, kände verkligen att det var droppen! Jag är så less på att vara sjuk nu för det förstör verkligen allting för mig, igår hostade jag typ 1000 gånger innan jag somnade. Och sen så är jag jätte snuvig, och det är typ det värsta! Så nä idag blev det att vara hemma och plugga istället, for till vårdcentralen. Hon titta i mina öron och såg att det var svullet men inte inflammerat, fick nässpray med kortison i för det. Sen fick jag tabletter för irriterande slemhinnor. Så nu jävlar, går inte det över den här veckan så komma jag att få nå fel. Visst det kunde varit värre, men vafan man bli ju galen.

ska he näsan i kemiboken nu så jag kanske kan klara provet imorgon..

jobbig vecka på ingång

Ligger i sängen och pluggar kemi, så jävla dåligt att vi ska ha omprov på tisdag och jag ha inte fått tbx mitt prov, så jag vet inte vad jag ska träna på. Men jag få träna på allt möjligt..

Den här veckan känns så jävla jobbig, imorgon ska jag redovisa ondskan. På tisdag blire skrivning om den boken, även på fredag. På tisdag har jag kemiprov, och på onsdag så ha man matte prov. Hatar att allting ska vara på samma gång! Är väl bara att gilla läget som alltid, åh va less man bli.
Idag ha man väl inte fått så mycket gjort, jag tog mig en ordentlig sovmorgon idag för jag insåg att det här var den ända dagen jag skulle kunna sova ut på väldigt länge. Det kanske inte passade så bra att ta den just nu, men man måste kunna unna sig själv sånna saker för annars kommer man att bli galen till slut. Efter det så fort jag och jobbade, sen drog man å åt pizza på matcompaniet. De va as gottttt! Blev en kebabpizza med vitlökssås, mumaa!

Idag ha man äntligen fixat sig en rockard, det ha ju bara varit skit vagnar ute just nu men jag hittade en liiiten annons på hastnet om en grafströms rockard! Sånn tur man har oxå, ha alltid velat ha en grafströms! Dom är så extremt sköna att sitta i. Så sofia är nöööjd :) Åker och hämtar den till helgen skulle jag kunna tro.

Nä nu ska jag fortsätta att plugga, det känns så himla trist! Somnade med kemiboken i handen för en stund sedan i typ 15min, de gjorde susen! :D

sugen på att tävla!

sitter och glor på proppar för umåker som är den 6e november. Man blir extra tävlingssugen nu då man tävlat och det gått riktigt bra! Finns två proppar som han kan va med i, en 2.30 propp som är på 1640m och då får han ca 100m tillägg. En som är 2.22 och 1640m där han får stå på start. Nackdelen är väl att det är korta lopp, han går bäst på lång distans helt klart! Men det är ju sista tävlingsdagen så det är inte så noga ;)
åhåå, taggaa!

Seger ;)

Fan vad den här dagen har gått fort alltså! Det är då helt otroligt.
Iallafall så klev man upp 10 idag, for till solänget vid 12.
Värmde exot som faktiskt va pigg idag, fick hålla han i värmningen! Jag chansade lite och satte bootsen bak istället för fram, tyckte han va lätt bak. Men det gav ingenting tyvärr, han sprang på 3.29 i loppet och blev sist. Han ha inte gnistan som han hade på våran tid då han gick under 3 minuter tyvärr, det är nog slut tävlat med honom. Körde iallafall 10 sekunder fortare än vad han gick på dannero i maj, de är ju bra ändå.
Men han är ju trotts allt 15 år, benen vill inte riktigt hänga med :(

Värmde elit innan shettis loppet, han kändes riktigt fin. Det var ett 2140m lopp och han stog på 2260, 120m tillägg alltså. Fick en jätte bra start, kom upp vid 2an redan innan första kurvan. Drog om 1an, han hade lite problem när vi låg jämnsides med 2an och ville helst inte gå om, men jag fick va bestämd med han och mana på han så han kom om till slut. Hade ledningen tills vi kom i mål, han kändes så ruskigt bra! Sen när jag fick höra tiden i högtalarna, 2.18! 4 sekunder under rekordet, då blev ja så himla nöjd. Det känns så skönt att man vet att hästen tycker att det är kul att tävla och faktiskt vill och kan springa!


min kung! <3

fredagkväll!

sitter framför tvn och ser på family guy, knaprar på kebab chips som jag har letat över hela stan efter. Fast det va en besvikelse, smaka inte kebab! :( Iallafall så blir det bara lugnt ikväll, ha lite skoljobb att göra. Måste ladda inför KM:et imorgon, ska köra exot i shettis loppet. Ska fan ta revansch det här året! Förra året ledde vi ju hela loppet tills upploppet då gnista kom och kuta förbi oss. Och förra året vann man ju russ loppet så man måste ju behålla titeln ;) Men jag hoppas att elit går en ruskigt bra tid imorgon, men det blir ett långt lopp. Loppet är på 2140 och jag ha 120m tillägg, gaaasaa!!

Nä nu ska jag försöka ha lite fredags mys, ha de bra!

ointressant dag!

Gooo kväll!
Sitter nyduschad i soffan och pluggar tyska, så himla tråkigt men de ska göras! Helt ärligt så ha jag inget speciellt att skriva idag. Gick i skolan,va på max,for hem, gick ut med en hund som vi passar, for och jobba. De är typ min dag! Så den är inte så värst intressant.

Nä nu ska jag snart gå och lägga mig, blir att läsa ondskan och sen sova!


typ sådär trött ser jag ut just nuuuu, gammbild!

tillbaka till sängen!

Nä klockan börjar bli mycket, det är bra sjukt hur kvällen bara ha tickat iväg. Åh äntligen ska man få sova, alltså det är typ det man längtar efter redan då man kliver upp ur sängen på morgonen. Nä nu ska jag lägga fram kläder tills imorgon, duscha och göra iordning mig för att sova!

Bjuder på en gammal bild! GO NATT!

Bergsåker








tänker inte bjuda på mitt face som hade så fina miner! Haha, och det är så fult för elit fick syn på tom (fotografen) på dom här bilderna och då vek han undan för honom! Fjanten min ;)

Foto: Tom Jönehag (tack för bilderna!)

en riktig höstdag

Idag är det en sånn här dag som man helst av allt bara vill stanna inne! Det blåser och regnar, solen har inte varit framme på hela dagen. Kändes extra bra att sluta tidigt idag, sååå skönt! For hem och bytte till stallkläder och for å körde elit en sväng. Alltså jag måste bara säga att jag verkligen älskar den hästen! Han var så duktig idag, var inte alls lika "tittig" som han brukar vara, han va lugnare idag. Jag hoppas att vi fortsätter åt rätt håll nu, vi behöver det efter allt som hänt den sista tiden.
Nu ska jag sätta mig med fysiken, inte så kul men det behövs!

Im back

Då är man tillbaka i skolan, och nu gäller det att jobba ikapp.

Den här veckan ska jag göra:
Ett referat
Skriva en engelska recension + skriva lite om john f kennedy tills på torsdag
Läsa ett kapitel i kemiboken
Göra en jävla massa matte
Läsa på något nytt i fysiken (ha inte haft det idag så jag vet inte vad jag ska läsa om)
Skriva om min hälsa och sånnt
Läsa ut ondskan
Tyska läxa
Läsa om hur djur och växt celler är uppbygda, lära mig alla delar och deras funktioner

Sååå jag har häcken full! Men samtidigt känns det skönt att vara tillbaka, hade inte klarat av att vara hemma en dag till och bli stressad av tanken på att jag missar ännu mer.

Det jag har haft för mig idag är såklart skola, efter den så gick jag,matilda och lottie till uh och snacka en massa och gjorde ett grupparbete som handlar om hur media påverkar hälsan typ. Nu ska jag fixa engelskan så jag blir av med den! Ni får väl ha en bra kväll, hoppas den blir roligare än min iallafall ;)

Resultat Bergsåker

Dagen började lite sisådär
Blev stressigt och lite krångel men vi kom iväg i en bra tid ändå. När vi var framme så bytte vi skor på eliten och sen for jag ut och värmde vid lopp 6, körde 2 varv på rakbanan och han kändes bra. For sedan ut på banan då värmningspausen var och då vände jag upp honom i rätvarv och körde på han, gick bara skit. Undrade om det var något fel för han bröt och galopperade. Vände upp och prövade han igen, och då skärpte han till sig och sprang faktiskt. Så värmningen kändes lite sådär, helt okej typ.

Stog på start i loppet, va ensam på volten, han va ju lite loj i starten men han kom upp i farten efter några meter. Vi låg i en 20m ledning hela loppet, men i sista kurvan hade han problem och stannade upp och då kom de bakre hästarna i kapp. Vi låg 4 st i bredd på upploppet, men vi fick galopp men han ställde sig och vi blev 4a.
Såå jag är faktiskt riktigt nöjd över honom, han gick själv i hela loppet, liksom han hade lika gärna kunna galoppera som de flesta brukar göra då dom får gå själv, men han kämpade på! Sen är han ju inte sådär super tränad nu, vi ha ju haft en hel del förhinder så träningen har kommit åt sidan. Men grundkondisen finns kvar det såg vi ju idag. Tänk hur bra han kan gå om han får mer träning! Tiden blev iallafall 2.26 :)
Nu laddar vi inför klubbmästerskapet som är på lördag, och sen ha vi ju umåker den 6e november, efter det så blire lugn vinterträning!

Nu ska jag ta mig en dusch, och efter det så blire att ta pencillin och örondroppar. Ska till skolan imorgon och jag komma ju fan att dö när jag inser hur mycket jag har att ta igen, buhu! Aja det är väl bara att kämpa på.

God natt!

fuck my life!

Alltså fyyfan vad jag är less just nu, varför blir jag inte frisk!?!? Det ända som blivit bättre är febern, jag ha inte haft någon riktig feber på några dar. Men nu är det slemhostan som gör mig fullkomligt galen, locket för örat och jag inte kan dra djupa andetag för då hostar jag som en idiot. Och locket för örat kom i går natt, och jag ha inte varit snorig så det kan inte vara något sånnt som orsakat det. Ibland gör det lite ont men inte sådär överdrivet.
Frågan är ju om jag borde fara till läkaren och ta prover men det känns som att det inte behövs eftersom att jag inte ha någon feber? Och inget ha blivit värre, förutom de där med örat. Och jag tar inte blodprover i onödan kan jag säga direkt, sist jag gjorde det så svimmade jag nästan. Läkaren frågade mig hela tiden om jag mådde bra och sen fick jag lägga mig för det var nära att det svartnade. Det är den dära gamla provstickan som dom hade förut som ha förstört mig för livet, då dom ba körde in en fet jävla nål i fingret. ÅÅHH fml, ligger säkert efter som fan i skolan.
Tänker alltid att jag inte ska klaga för det kunde ha varit värre, och de är sant. Men jag är så jävla less nu så jag vet inte vars jag ska he mig, missar klassfesten imorgon och jag ligger nog efter i skolan så att mitt liv kommer att bli ett helvete.

tack för allt..


























Det va aldrig ett lätt beslut, men det är det bästa för oss båda.
Tack för dessa 2,5 åren.
Tack för allt du gett mig.

Jag älskar dig <3

(det är förbjudet att ta dessa bilder utan tillstånd från mig)

-

Hallååå
Tänkte uppdatera innan jag ska sova. Jag är fortfarande sjuk, allting går bara upp och ner. Ena sekunden kan jag må jätte bra, och andra sekunden så ligger jag och kokar i feber. Sen ha vi min hosta som är med mig hela dagarna, ha fått träningsverk i magmusklerna för att jag anstränger dom så mycket. Beach 2012 here i come! Så min hälsa är lite till och från. Idag har jag räknat i matteboken och kört elit typ en pytte sväng bara för att få ut han. Mamma selade och gjorde allting i stallet så det kändes bra, behövde ba sätta mig upp. Det känns så skönt för mig att han fick komma ut, jag blir tokig då han få stå i typ 2 dagar haha. Ni hästmänniskor förstår mig nog! Resten av dagen ha jag bara tagit det lugnt och vilat, måste göra allt för att bli frisk!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, väntar bara på att man ska bli trött! Blir ju galen om jag lägger mig i sängen nu.

God natt! <3

sjukling

Hej på er läsare! Nu ska ni få ett livstecken från mig, eller ja jag vet inte om jag känner mig mer levande eller död i kroppen just nu. Men man ska väl inte klaga, kunde ha varit värre. Ha åkt på en förkylning, som kan utvecklas till en lugninflammation. Så jag ligger här hemma och vilar å glor på tv, har aldrig varit såhär uttråkad. Och ha jag täcket på mig så blir det för varmt och om jag tar av mig det så blir det för kallt. Såå jobbigt! Ha fått hostmedicin som är slemlösande och ipren. Så jag jobbar på att bli bättre just nu.
Vad har hänt i veckan då? Inget speciellt alls ientligen, förutom prov och cooper test i onsdags. Elit ha skött sig bra då vi varit ute, jag körde intervaller med honom igår och då var han grym. Första intervallen gick på 1.15 (2.30 tempo) andra gick på 1.09 (2.18 tempo) och den tredje gick på typ 1.20 (2.40 tempo) Den sista så tror jag att jag kom åt knappen för tidigt, men de gick långsammare iaf. Så jag är jätte nöjd, frågan är nu om jag ska anmäla till ett lopp eller två till bergsåker som är nästa helg. Blir något att fundera över.

Nu ska jag vila, ha det bra!


är i stockholm!

Hej på er allihopa!
Ha inte kunnat uppdatera på länge nu, ha helt enkelt haft fullt upp. Igår morse så flög vi till stockholm och for till solvalla direkt och tittade på dam sm och åt väldigt god mat. Såklart så spelade mamma och jag på hästar, blev inga stora pengar men vi hade lite flyt ändå. Efter det så var vi på bankett, kan ni tänka er ca 150st galna 60+are i en lokal? Okej inte alla va över 60 men 90% va typ de, gaaalet. Aja somnade gott då man klivit upp 4.00 på morgonen och då hade man sovit i 2h!

Idag ha man gått runt på stan å kikat, ha typ inte shoppat så värst mycket. Det blev en t-shirt från shock, bh från h&m och inge mer. Men imorgon ska jag finkamma hela stan tyyyp, såå förhoppningsvis så får jag hem mer saker. Dessutom träffade jag min maria en snabbis! As trevligt, tog en fika och sprang runt på stan.
Och nu ikväll har man träffat pappas farbror och ätit middag med han och hans fru, pratat massa trav och sånnt.
De var lite kort fattat om helgen.

Onsdag och torsdag så hände inget speciellt, va med madde på onsdag natt och sen på torsdagen så va man på valla hos min kompis ingrid.

Imorgon så ska man gå runt på stan och sen blire solvalla, efter de så far man väl hem!
Ha det!

RSS 2.0