Startsidan      Kontakta mig     

skiiit

ååhh va jag är less just nu. Ringde och fråga om det fanns några platser på natur men inte fan fanns det. Och jag vill ju börja så fort som möjligt så man inte komma efter! ÅH va cp jag blir. De va 2 före mig på väntelistan så jag kan ju bara glömma att jag kommer in. Så nu ska jag gå media i 3 år, en linje som jag inte ens vill gå längre. KUL

drifting!

Då var helgen förbi, satan va allt ska gå så himla fort. Man hinner inte med något! Idag har jag och robin varit på stan, jag har köpt lite papper å sånnt till skolan. Sen var vi på mekonomen och efter det så blev det elgiganten.
Jag har även hunnit med stallet idag, jag körde elit och mamma körde indie. Idag fick elit komma ut på en längre tur med lite mer tempo sen han gjorde illa sig så han ha annars bara fått skritta. Men han är inte svullen i benen alls, inte varm och tempen är helt normal. Verkar ju som att han kom undan de värsta skadorna, men man vet ju aldrig. Han är fortfarande öm, men det kommer nog att ta några veckor tills han är helt återställd.

Igår var jag,robin,forsman och wäz på driftningen i gideå! De va gryyymt, ni som inte for dit missade verkligen något. Finalen va helt klart bäst! Ha lite bilder men kan inte få upp dom för att bluetoothen är störd.


lätt tuffaste bilen, volvo 960!



tankar..

Då var man hemkommen från skolan, slutade rätt så tidigt idag. Den här dagen har varit så otroligt seg, har aldrig varit med om en segare dag! Allting har varit skit jobbigt, bara suttit på röven och lyssnat på en massa information. Döö tråkigt! Och vi har haft en massa hål där vi inte har haft något alls att göra. Men jag antar att det ska va såhär första veckan. Jag blir lite orolig. Det är något med den här linjen som inte känns bra, vet inte om det är riktigt min grej. Visst har man fått höra att man är duktig på att skriva och att fotografera, och jag älskar ju det! Men de känns typ ändå inte riktigt bra. Jag funderar ofta på om det är det här jag vill göra. Mina tankar faller ibland på naturpogrammet. En bred linje med mycket att erbjuda, men mycket hårt arbete + mer år i skolan. Men samtidigt kan det ju va värt det, skulle faktiskt kunna tänka mig att bli typ hästkiropraktiker eller hästtandläkare eller något sånnt. Biologi har alltid varit intressant. Men mycket plugg kan förstöra min fritid också, liksom nu när man ha blivit med häst så vill man ju inte lägga ner det. Men utbildningen är viktigt oxå, men alltså man kan alltid få båda att funka om man vill tillräckligt. Så vi får se, jag ska ringa till nolas rektor och höra om det finns några platser över.

Man blir så trött utav allt tänkande, jag skulle lätt kunna lägga mig och sova just nu. Men eliten ska ut och skrittas å indie springa intervaller.

första skoldagen

Vet att jag har varit skit dålig på att uppdatera. Men orken ha inte riktigt funnits!
Idag har jag varit på skolan, ha fått gått runt i den å träffat lärare och sånnt. Det känns så himla jobbigt allting! Nu är allting nytt och man vet typ ingenting, och man hittar ingenstans. Parkskolan är så fruktansvärt stor, är ju van vid lilla själevad ju. Aja det är ba att gilla läget!

Eliten va ute på äventyr igår. Han hade tagit sig ur hagen och sprungit iväg till en nordis hingst. Han fick ju stryk av den, han ha fått sig några sår på bakbenen och ett på frambenet. Jag va ju inte där just då men ulf-arne hörde att det levde om längst borta vid hagarna där dom va så han gick dit å rädda honom. Så de va en himla tur att han kom för annars hade det kunna gå så mycket värre. Imorse va han helt som vanligt, pigg och gick runt i hagen å så. Jag hoppas att det bara blev lite sår och inga allvarligare skador! Ska dit nu snart och skritta honom litee.

förvänta er att uppdateringen kommer att bli sämre. Min dataskärm e helt spräckt :( få se om jag köper en ny, det beror ju på hur mycket lön jag få imorgon ;)

ponnyridning hela daan

Den här dagen har verkligen gått åt. Dagen började med att johanna ringde och fråga om jag skulle åka med henne från solänget till gene fornby. Tänkte ba va i helvette? Sen slog det mig att jag hade lovat att va med på ponnyridning från 11 till 15! Haha så det är där jag har varit hela dagen. Hade helt glömt att jag skulle dit! Nä nu ska jag skynda mig till stallet å ta in eliten, vi hade haft besök i stallet i natt! När en som hyr i samma stall som oss kom dit i morse så låg elits morgon foder över hela golvet och utanför stallet, och burken var kvaddad! Blommorna utanför stallet brevid var tuggad på. Det va nämligen en ridhäst som varit på vift haha! Det står ju som sagt 57 ridhästar på solänget nu för det är tävlingar på ÖOR :) Så det ha varit livat på stallbacken i natt X)

Efter man tagit in lillen så blire hem och duscha å fixa sig fort för ikväll blire ööös!

Resultat Umåker

Hej! Jag har precis kommit hem från stallet. Den här dagen har varit stressig och nervig, men framför allt rolig! Är nöjd över både indie och elit idag. Elit och jag blev 4a i första loppet på 2.23! Han kämpa på bra som tusan. I andra loppet så blev vi 3a på 2.22,1 så han sänkte sig 5 tiondelar. Va ett huvud ifrån andra platsen. Indie klarade sig utan en diskning idag! Känns riktigt skönt, hon lunkade runt på 2.25, oplacerad. Så min plan där gick som den skulle, de bli inget kval inte! Dom gjorde det riktigt bra idag! Dagens fail var i volten i lopp 1, jag hade för långa tömmar (jag hade på det kortaste som gick) och kunde inte leda volten ordentligt hahahah, fatta va de va pinsamt! Fick byta tömmar med indie sen efter loppet och då gick det betydligt bättre att styra haha ;) Trodde jag skulle dö för de va riktigt skämmigt! Men så kan de gå, måste köpa nya kortare tömmar iaf haha X)

Just nu är jag helt slut i skallen, är så himla trött! Ja ha sovmorgon imorrn, eller ja idag blire väl! Åhh va skönt!


tävling!

Dåå va dagen här, som man ha väntat alltså! Och jag har fjärilar i magen, inte så konstigt kanske. Allting är packat, det ska bara in i bilen å sen äre klart. Vi far klockan två idag, första start är sex.

Hååll tummarnaaa :D

ja e vid liv

Hej! Försökte att skriva ett inlägg tidigare idag men jag gav upp, det blev bara skit det jag försökte skriva. Så jag gör ett nytt försök nu. Få se här nu, inte uppdaterat på 2 dagar! Börjar med det kanske mest intressanta enligt mig. Elit fick ju som sagt nya skor, körde intervaller med han i tisdags med dom. Trotts att underlaget var skit och att han såg över sitt helstängda (de va för stoort) så sprang han på 2.26 tempo. Helt okej! Indie fick sig lite intervaller i förrgår, inga långa för att underlaget var förstört av bilar. Det gick låångsamt för de gå ju inte att få upp farten på 200m! Så jag kan inte bedömma riktigt hur hon kändes, det är ju i de höga farterna som man kan göra det. Men hon va smidig iallafall!

Idag har jag jobbat för sista gången i sommar! Förstår ni hur glad jag är? Är så less på mitt jobb nu så jag är glad att jag fått slutat. Löön snart, kaatchiiing! HÖHÖ.

Hm.. då jag inte varit med hästarna eller jobbat så har jag tillbringat tiden med älskling och några kompisar.
Sååå nu vet ni att jag lever!


<33

nyya skor på häst'n

Då ha man fått i sig en jätte sen lunch! Så jag passar på att uppdatera lite innan jag far iväg till stallet igen. Imorse blev det inte mycket jobb alls, vi sanerade och hedde spån i typ 13 boxar och rengjorde vattenkoppar å krubbor. Efter det så kom Henrik och skodde eliten, blev ny balans! Jag säger ba att det va en jäkla tur att han kunde komma idag! Skorna var jätte ut nötta, tåkappan va borta på en sko dessutom. Har nog aldrig sett några slitnare skor i mitt liv haha, såg ut som att dom skulle gå av. Förra ägaren ha ju bara lagt på samma sko så att dom ska bli så lätta som möjligt, men de va verkligen slut på dom här skorna. Så nu har han ett par lätta rundade fram och ett par lätta bak (kommer inte ihåg vad de hette haha) Jag lät henrik få helt fria händer! Ska pröva dom sen då vi ska köra intervaller! Efter han fick skor så for jag ut med indie en sväng, hon va riktigt pigg! Fick hålla hon hela turen, men hon ha ju gått på bete i skrike nu i två veckor så det är väl inte såå konstigt.

Nää nu måste jag till stallet :)

lagomt seg dag!

Tjo allihopa.
Jag har nyss ätit middag och nu ska jag snart fara till stallet. Den här dagen har varit rätt så slapp, ha inte gjort någonting. Jag försökte städa mitt rum men jag kom halvvägs och sen gav jag upp. Städning är liksom.. inte min grej! Aja ikväll blire att ta det lugnt bara, se någon skräck film och älskning kanske kommer hit oxå.
Jobbar imorgon :(

tävling snart!

ha glömt att skriva att elit och indie kom med i sina lopp! Längtar!

Nu ska jag duscha och sen sova, god natt på er! :) <3

hemma kväll..

Håller på att dö av trötthet, har nog varit trött hela dagen. Jag sov 10 min på soffan redan vid 14.00 tiden!
Sitter och ser på gullivers resor, helt okej film! Som ni märker så stannade jag hemma ikväll, ha ingen skjuts dit jag ska och moppen tänker jag inte ta när det är svin kallt ute. Påtal om kallt, fyyy va de va snuskigt kyligt ute i morse. Och jag körde moppe i 3 mil, höll på att dö! Trodde jag skulle frysa ihjäl :O

Imorgon ska jag sova uuut, mamma erbjöd sig att ta ut eliten imorgon! Åhhh va det ska bli skönt att få sova ut ordentligt. Tack mamma!



skrutt!

Hej!
Kom hem från en stund sen, ha varit och kört lill skrutten. Han va pigg och fin, stackarn blir ju rädd för allt. I torsdags tvärnitade han för en liten skithög som låg på backen haha. Så ni kan ju föreställa er hur han är, han är nog inte riktigt trygg än med träningsvägarna, han ville sticka lite idag. Men han blev inte så stark så jag kunde hålla han, men vi ha ju ba kört där 3 ggr så han lär bli lugnare :)
Tidigare idag så var jag i stan å köpte lite kläder å sånnt, 1bh, 1 par trosor, örhängen och foundation. Det var längesen man köpte saker åt sig själv, alla pengar ha gått åt till elit haha.

Vet inte vad jag ska göra ikväll, kanske far till några kompisar med vet inte än. Är skit trött och ska upp tidigt imorgon :(



<33Vet att jag borde klippa av stumpen som blev över av svanskappan ;)

Anmält!

Då ha jag anmält elit till två proppar den 19:e! Hoppas att vi kommer med i båda :)
Indie är oxå anmäld, de bli jag som kör! Men hon har bara ett lopp. Det var ientligen inte planerat att jag skulle starta henne för först så hade jag ingen plats i buret, men nu ha jag det så hon få hänga med upp. Blir nog sista starten i år för henne. Längtar tills listorna kommer ut!


förkylning på gång?

Hej, nu ska vi se om jag får upp det här inlägget för igår ville min dator inte samarbeta med mig. Den hängde sig 29324923 gånger så jag fick starta om den hela tiden, till slut gav jag upp. Så därför skrev jag inget igår! Det blev inge jobb för mig idag, kändes som att det var nån förkylning på gång. Kroppen var som en stor pulsåder, jag va varm och mitt huve värkte. Så var det redan igår. Det blev bättre lite senare på förmiddagen, och jag var så rastlös att jag följde med robin till nolia. Nolia va verkligen inge speciellt! Men den fick dagen att gå åt. Nu på kvällen så ha jag varit på solänget, tagit in eliten och köpt linfröolja.

Igår körde jag fort med honom, säg ba fyyyyy va han va fin! Körde 2x1000m intervaller, sista 1000 gick det på 2.23 tempo! Och då va jag inte på han sådär jätte mycket utan dom första 250m försökte jag hålla han så att dooleys skulle komma ikapp eftersom vi skulle köra ilag. Men de gick ju inte så han fick springa i sitt tempo. Han tog 2 galoppsteg och ställde sig så otroligt fort, behövde nästan inte hjälpa han att ställa sig ens! Blir till att byta skor å verka han på måndag, de skor han har nu är lite för korta! Men jag hoppas att han går lika bra med dom nya skorna, är det jag är lite orolig för haha.

utrustning check!

Hej alla läsare.
Just nu ligger jag och bara tar det lugnt, är väldigt trött efter dagen! Ha fått ansträngt hjärnan ordentligt med en massa utrustning. Jag undrar ju ibland om jag verkligen köpt ett russ haha. Nämen jag fick ihop allt iallafall, förutom ett helstängt som inte kommit än.

Och jag ska passa på att nämna att jag jagar efter en transport till den 19:e, solängets är trasigt så det blir tufft att hitta ett nu. Vet ni av något så kan ni ju höra av er!

Ikväll blire film hos mats! Och älsklingen ska sova här trotts att han jobbar imorgon, wehoo <3



<3

spindel jäävel ;o

Hallå på er. Jag ha nyss kommit hem från stan, följde med robin för han skulle köpa en aux kabel till bilen.
Igår var man i stan med robin, forsman och wäs. Nästan hela kvällen gick åt till att fixa en kabel som hade pajjat i forsmans baslåda, och vi hade inga verktyg heller! Men det gick efter en bra stund haha. Träffade matilda och alma på statoil, längesen man såg dom! Efter det så for vi hem, jag och robin hittade fan väärldens största spindel på våran altan, jag har ALDRIG sett någon större. Arslet på den va typ lika stor som en 5:a och då överdriver jag inte. Och den har typ sitt bo i våran altan, ååååh trevligt värre :( Någon som kan komma och ta bort den? Ja vågar faan inte :O

Nu ska jag fara te royalhästsport och köpa ett huvudlag, bett och en sele. Är såå less, hittade en jätte fräsch speed cart i skellefteå för ett bra pris. Men då jag sa att vi skulle hämta den nästa helg så blev den såld, jävla typiskt!

Aja dags att göra nå nytta!

mini sovmorgon

Idag så klev man upp klockan 9.00 och begav sig till stallet. Min snälla far tog ut elit så att jag kunde sova lite i sidensjö i natt. Någon lång sovmorgon blev det inte men aja, bättre än inget! Men iallafall så körde jag eliten idag med nellan och maria.
Han kändes riktigt fin, och han va lika sugen på att komma ut och springa som han va i fredags, kunde knappt stå still då jag släppte lös han haha. På tisdag så blire att köra fort med han, ska bli spännande! Är lika bra att man börjar sätta igång med träningen på allvar nu.
Vet inte om jag sa att han blev 3a på östanåkra förra fredagen på 2.24 :) Så han är ju i form!
Ska anmäla han till umåkers dubbel som är den 19 och 21 augusti! Längtar :D


tidig kväll för lillen!

Då ha man varit och tagit in eliten, fan vad jag hatar att ta in han såhär tidigt! Hästar ska gå ute länge på dagarna, inte bara 8 timmar! Men regnet verkade aldrig vilja ge sig så då fick han komma in istället.
Ikväll blire stan med älskling, emma och någon till som jag inte vet vem det är. Men nu blir det en date med duschen, jag luktar så mycket häst att jag kan känna doften själv! Då äre en kraftig doft, luktar gott men resten av huset tycker inte detsamma och dessutom är pappas sambo allergisk :(



rain

Ååh va trist väder det är ute! Bara en massa regn, blir så himla less. Blev dyng sur då jag for med moppen till stallet, huvvaa. Men när man fick höra ett varmt gnäggande då man kom fram till elitens box så kände man att de va helt klart värt det, mysgubben min. Det är ju helt otroligt vad man har fastnat för honom, har aldrig mött en häst som är så social och charmig som han. Han är riktigt annorlunda!

Nu ska jag duscha och sen vänta på att regnet ska sluta så jag kan fara till robin!

inge kamera idag inte!

Det blev ingen fotografering idag pga skit vädret. Istället så har jag smörjt indies sele, varit på shoppen och köpt cornucrecine åt lillens torra kronrand, blue lotion och lindor. Har även tagit premiärturen med han. När man la på han selen så visste han direkt vad som skulle ske, han blev taggad och ville inte alls stå still. Så fort han släpptes lös så trippa han ut ur stallet på en gång, gick inte att skritta med han haha. Men han va inte super het heller, utan han lugnade ner sig efter ett varv på rakbanan typ. Han skötte sig fint, blev bara en kort sväng. Blir en tur antingen imorgon eller på söndag igen.

Nu ska de väl snart bli mat och sen så ska jag fara te stallet och ta in eliten!




Han stog och såg så snygg å ståtlig ut och då tänkte jag "åh jag måste fota han ju!" Men näääe då ska man köra ner huvve i backen och ignorera kameran. Btw så äre där han nya regntäcke, va liite för litet fram på bogen så jag fick sätta dit 2 spännen till och ett litet balsnöre. Men ja tycker färgen är dö läcker :D

modell!

Imorgon ska min buse bli fotograferad av mammas killes syrra, hon ska tydligen va duktig har jag hört! :)


<3

Sundsvall

Puuh då va man hemma från sundsvall.
Men jag hittade inte allt jag ville ha idag. Det fanns typ 2 täcken som va i storlek 105!! Men sen fanns ju dom där ponny täckena men dom ser ju så löjlig ut (dom med lena furberg hästarna) Och min häst är ba för häftig för sånna ;)
Först va vi på ikea i typ 20 min, helt otroligt för pappas sambo är GALEN i ikea. Det var nog snabbaste gången jag varit där, skönt! Gillar verkligen inte det stället, är fan barnskrik överallt så man blir helt tokig. Trots det så lyckades jag få med mig en hylla, 2 förvaringslådor och 1 tavel hylla. Efter det så gick vi på birsta city, blev en t-shirt, ett läppglans och ett par sockar rikare. Efter det blev de mat på ikea och sen drog jag till hööks. Fick in nästan allt jag ville ha förutom 2 täcken och några små saker. Och täcket jag ville köpa i svart fanns bara i lila, ååh min häst komma bli så gay nu! Men de va en sånn snygg färg så jag va tvungen. Och Robin fick gå in på biltema för att han varit så duktig som följt med så snällt idag haha.

Nu ska vi äta och efter det så ska jag och pappa fara å hämta mer hö och sen tar man in lillen å kikar om täckena passar.

natti

Idag ska jag faktiskt lägga mig tidigt, sitter i sängen redan nu och ska sova. Imorgon ska jag upp 06.30 och fara å släppa ut lill skrutten min. Efter det så bär det iväg till sundsvall, ha redan planerat vad jag ska ha så det är ba att gå in på hööks och plocka! Kanske blir lite bilder på det jag köpt imorgon ;) Vi får se om jag orkar att lägga upp!

Nu ska jag sova brevid min älskling, wiho <3 God natt!



natti

Idag ska jag faktiskt lägga mig tidigt, sitter i sängen redan nu och ska sova. Imorgon ska jag upp 06.30 och fara å släppa ut lill skrutten min. Efter det så bär det iväg till sundsvall, ha redan planerat vad jag ska ha så det är ba att gå in på hööks och plocka! Kanske blir lite bilder på det jag köpt imorgon ;) Vi får se om jag orkar att lägga upp!

Nu ska jag sova brevid min älskling, wiho <3 God natt!


inköpslista

Go kväll på er! Sitter och gör en inköpslista till elit, ska nämligen på hööks imorgon. Ska köpa allting nytt, han ska till och med få en ny grimma och grimskaft! lyx. Ska visa er listan sen. Idag har man jobbat som vanligt, ha målat staketet som är vid travskolans körplan. Stekhett vare ute! Jag och Linda led verkligen, vi tog ett dopp på prästänget då vi var klar. Skönt var det! Efter det så gick jag ut med Eliten, prövade lite täcken på honom för måste veta vilken storlek han ha. Han kan ha shettis täcke men det blir liite för tight. Lillskiten! Ska pröva lite mer på han imorgon. Efter det så gick jag med han och sen fick han gå in å äta.
Allting känns så konstigt, helt plötsligt ha man en häst! Känns fortfarande väldigt annorlunda!

Här är min inköpslista:
Regntäcke
Vintertäcke
Stalltäcke
Fleecetäcke
Bandage
Paddar
Reflexer
Grimma
Grimskaft
Sårspray
Helosan
Hovfett
Termometer
Impregnering
Flugmedel
Schampo
Tvättsvampar
Höpåse (transport)
Sårspray
Läderbalsam
Massageborste

Det ska jag köpa på hööks!
Detta ska jag köpa senare på royal
Sele (svanskappa och tömmar ingår)
Brösta
Förbygel (ska beställas med namn, skit snyyyggt!)
Huvudlag
Pannband (ska oxå beställas med namn!)
Tredelatbett
Helstängt
Knäkappor
Hätta
Selunderlägg
Lädergrimma med namn!

Hm... hoppas jag inte glömt något!


tisdag!

Hej!
Sitter nu hos mamma och ska äta middag, är så jävla hungrig nu! De blir hamburgare med räfflad potatis, muums!
Ha varit igång hela dagen som vanligt, trött är man! Dagen har börjat med att kliva upp (ganska självklart meeen) och ge lill hästen mat å släppa ut han, mocka hans box och fixa foder. Sen har man mockat och tömmt boxar hela dagen + städat på publikplats. Efter det så prövade jag ut en sele på eliten, shettis storleken kan han ha men inte russ. Helt otroligt vad liten han är! Min lilla plupp, hoppas att jag fara ut och köra snart. Ägarbytet måste fixa sig först och sen ska han in på min tränarlista!

Nu ska jag vänta på att älskling ska komma hem!


hur blir det med indie?

Eftersom att jag har Elit nu så är det många som har frågat mig hur jag ska göra med indie.
Jag kommer att försöka hinna med både hon och Eliten, jag vill ge det en chans. Funkar det inte, ja då måste man lösa det på något vis.
Så jag fortsätter så gott det går, jag vill inte släppa taget! Indie betyder så sjukt mycket för mig så hon släpper jag inte så lätt!



22.58

Åh vad det ska bli skönt att sova. Har varit uppe sen halv sex! Är dööödstrött just nu.
Ska upp imorgon och ta ut eliten å ge han lite mat. Han är så himla nyfiken på allting just nu, ni ska se då vi promenerar på stallbacken! Blicken är överallt. Men jag tycker att han är så himla duktig, han kommer ju faktiskt från en stor hästgård och nu är han på "lilla" solänget. Vill ientligen att han ska få stå på en gård men det går inte tyvärr, ska iallafall försöka hitta en kompis åt han + en större hage. Men nu så fokuserar vi på att han ska vänja sig vid den nya miljön.

Och lilla indie har blivit bra i sina kotor igen, även i en utav bogarna. Det va en bog som hade åkt ur igen men det har eva fixat, och nu är alla ponnysar på semester i skrike. Det har dom förtjänat! Kan inte beskriva hur skönt det känns att det ordnade sig!

shoppat

Hej på er.
Har precis varit på granngården och kikat på lite foder. Blev en säck havre och en säck krafft sport. Sen blev det en foder tunna och en vattenhink, fick ju låna en nu i natt. Nu ska jag köpa lite mer små grejer på royal sen ska jag vänta tills lördag för då drar jag till hööks och stor handlar.

Nu ska robin koppla in en baslåda till bilen, efter det så far vi till stallet :)

RSS 2.0